4K VIDEO: Z červeného hotelu za chvíli nic nebude
Demolice hotelu u Kamencového jezera. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov – Posledních pár metrů a bagr s obřími nůžkami dokončí svoji práci. Demolice hotelu u Kamencového jezera se blíží ke konci.

Na místě bývalé jídelny i ubytovny už je jen hromada suti, z hotelu zbývá poslední pár metrů budovy. Obří nůžky z ní odtrhávají kus po kusu. Pro řidiče projíždějící v okolí neznamená demolice významné dopravní omezení. Ve chvíli, kdy by mohl být provoz na chodníku a silnici ohrožen, řídí dopravu demoliční firma. Místo lze objet a obejít přes parkoviště.

Hodnota zakázky je 3,6 milionu korun. Projekt demolice hotelu U Jezera byl realizován za přispění prostředků z programu Ministerstva pro místní rozvoj. Díky němu v kraji zmizelo už několik dále nevyužitelných a rozpadajících se budov, ať již ve městech v sociálně vyloučených lokalitách, tak i v menších obcích. Již dříve šly k zemi dvě budovy v Chanově, panelové domy v Obrnicích, Bečově nebo třeba celý komplex někdejší ubytovny v Litvínově.

https://www.youtube.com/watch?v=WHgmMcuk11g

Obce budou moci získat dotace na demolice starých budov i v dalších letech. Pro žadatele je připraveno opět 100 milionů korun. Žádosti lze podávat na Ministerstvo pro místní rozvoj do 25. ledna. „Původně byl tento program naplánovaný jen na tři roky. Avšak vzhledem k tomu, že problém s objekty v nevyhovujícím technickém stavu, které je třeba odstranit a uvolnit tak prostor dalšímu rozvoji, je stále aktuální, připravujeme jeho prodloužení o další tři roky. Řada měst a obcí na demolice rozpadlých a nevyužitých budov nemá ve svém rozpočtu finance. Pomáháme jim tak s řešením této kritické situace a zároveň chceme, aby se na zkultivovaném území odehrály návazné projekty ve prospěch místních obyvatel,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru