Jirkov hledá vánoční strom. Pomoci může i veřejnost
Loni centrum Jirkova zdobila sedmnáctimetrová douglaska. Jaký strom to bude letos? Foto: MěÚ/J. Dušek
Chomutov

Jirkov - Krásný, zdravý a přitom vhodný k pokácení. Jirkovští lesáci hledají strom, který by na Vánoce zdobil hlavní náměstí.

Nejprve pátrají ve městě a okolních vesnicích. Pokud by se tady žádný vhodný nenašel, tak vyberou strom z lesa. Najít vhodný letošní vánoční strom, který o adventu ozdobí jirkovské náměstí, může pomoci i široká veřejnost. „Pokud by někdo věděl o vhodné jedli, smrku nebo douglasce, může nám dát tip,“ říká Jaromír Fiala, ředitel Městských lesů Jirkov. Kontakt na něj je 606 602 245.

Stromy mimo les mají většinou krásné větve ze všech stran, protože rostou samostatně. Zároveň ale není možné uříznout jakýkoli strom. „V podobných případech se kácení povoluje jen tehdy, pokud strom prokazatelně poškozuje sousední stavbu,“ upozorňuje Zlata Vančurová, referentka životního prostředí z Městského úřadu v Jirkově. Pár tipů už radnice měla, ale žádný ze stromů nebylo možné pokácet.

Původně měly Městské lesy přislíbený už z loňska strom z areálu místní firmy, ta si to ale nakonec rozmyslela. Pokud nenajdou vhodný strom ve městě či okolí, vyberou strom z lesa. „Tam je to ale vždycky trochu složitější. Doprostřed lesa se nedostaneme s technikou a u cest zase nebývají stromy tak hezké,“ říká Fiala s tím, že náročnější a dražší je také doprava.

Vánoční strom chtějí lesáci na náměstí přivézt 1. prosince. Slavnostní rozsvícení vánoční výzdoby spojené s programem a ohňostrojem je pak naplánované na úterý 5. prosince.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru