Otevřenou zahradu mateřinky lidé chválí, město sem koupí nové herní prvky
Rodiče s dětmi na zahradě mateřské školy Kaštánek. Vedení mateřinky ji na odpoledne otevřelo pro veřejnost a sklidilo za to samé pochvaly. Foto archiv školky
Chomutov

Jirkov - Jen samé kladné ohlasy získalo vedení Mateřské školy Kaštánek v Jirkově na otevření zahradního hřiště u školky pro širokou veřejnost. Mateřinka hřiště  jako novinku zpřístupnila rodinám s dětmi v květnu letošního roku, při pěkném počasí tady bylo vždy úplně plno. Vedení mateřinky teď proto zvažuje, že v budoucnu zatraktivní areál i pro dospělé, město na zahradu Kaštánku zakoupí nové houpačky a prolézačky.

„Hřiště navštěvovaly hlavně maminky z blízkého okolí, ale pochvalné reakce máme i od lidí ze sousedního Chomutova,“ říká Jaroslava Chrtková, vedoucí MŠ Kaštánek. Lituje jen, že zahrada zatím nemůže být otevřená o víkendech a během letních prázdnin. „To by rodiny určitě uvítaly. Bohužel nemáme nikoho, kdo by se o ni v tyto časy staral a dohlížel na pořádek,“ vysvětluje.

Zahrada v centru města byla jinak otevřená od května do října, vždy po školce, tedy od 16 do 19 hodin. Na dodržování provozního řádu dohlíží člověk najatý na veřejně prospěšné práce. Rodiny s dětmi sem chodily od prvního dne až do posledních teplých říjnových dní. „Od té doby, co je zahrada otevřená, ji navštívilo zhruba 250 lidí,“ dodává Chrtková s tím, že při pěkném počasí bývalo hřiště úplně plné.

Ve školce teď uvažují, jak zahradu zatraktivnit i pro dospělé. „Nebráním se vytvoření komunitní zahrady, kde by si rodiče pěstovali bylinky,“ naznačuje vedoucí mateřinky. „My už si je tu pěstujeme, dětem díky tomu přidáváme čerstvé bylinky do pomazánek a polévek.“

Zájem ze strany rodičů zaujal také vedení města. „Rozhodli jsme se, že když je hřiště otevřené pro všechny a je o něj takový zájem, pořídíme na něj nové herní prvky,“ prozradil starosta města Radek Štejnar. Jak dodal, možná se na novou investici najdou úspory už v letošním rozpočtu. Pokud ne, příští rok město peníze na obnovu zahrady a hřiště uvolní určitě.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru