Co s ním? Během víkendu se strážníci zabývali pětkrát bezdomovcem na vozíku. Pomoc odmítá
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov – Strážníci v Jirkově se od pátku 3. listopadu do neděle 5. listopadu pětkrát zabývali místním bezdomovce, který se potuluje po městě. Podle svého uvážení chodí buď po svých, nebo se pohybuje na vozíku. Dotyčný na různých místech spal a popíjel alkohol. Pomoc odmítal. 

V pátek po osmé ráno hlídka muže budila na autobusové zastávce Hrdinů, kde vyspával. Z místa byl vykázán. Ten samý den se s mužem strážníci potkali znovu, večer po osmé hodině opět spal na zastávce autobusu. Na otázku, zda nepotřebuje lékařské ošetření, odpověděl, že nikoli.

V sobotu dopoledne volal na jirkovskou městskou policii oznamovatel, že viděl muže na invalidním vozíku v ulici Karla Popelky a má strach o jeho zdraví. Hlídka strážníků zjistila, že se jedná opět o stejného bezdomovce. Znovu žádnou pomoc nechtěl. Po obědě strážníci svého „starého známého" potkali znovu, v ulici Ervěnická popíjel alkohol. Tentokrát dostal pokutu.

V neděli byl ten samý bezdomovec kontrolován v 9.30 hodin opět v ulici Ervěnická. Nabízenou lékařskou pomoc nebo pomoc sociálního odboru opět odmítl.

Dostat bezdomovce z ulic je téměř nemožné, tito lidé většinou sociální i lékařskou pomoc odmítají. V Ústeckém kraji navíc nefunguje ani protialkoholní záchytná stanice. Strážníci a policisté tak nemají žádnou jinou možnost než bezdomovce, narkomany či alkoholiky, kteří se různě povalují po městě, pokutovat a z míst vykazovat. 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru