Chomutovsko – Máte rádi přírodu a chtěli byste pro ni něco udělat? Co třeba menší brigádka na Nechranicích? Právě tady totiž v této době probíhá každoroční jarní úklid, přihlásit se může kdokoliv.

odpadnechranice135

Ve vodě plave různorodý sortiment

Cílem akce je odstranění plavených předmětů, které se zachytily na březích nádrže. Jde zejména o různé druhy komunálního odpadu, počínaje obaly od nápojů (PET lahve), přes různé obalové materiály (plachty, igelity různých tlouštěk a rozměrů), pneumatiky až po vysloužilý nábytek. „Akce „Čištění břehů Nechranické nádrže" začala ve druhé polovině dubna, hotovo bychom chtěli mít do konce května," uvádí mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský.

„Několik desítek tun odpadu"

„Je to tradiční období pro čištění odpadků, neboť se jich do řek dostane velké množství spolu s táním sněhu. A i když letos velké množství sněhu nebylo, odpadků odhadujeme podobné množství jako v minulosti. Zpravidla se jich tady vysbírá několik desítek tun," říká Svejkovský.

„Je to běh na dlouhou trať"

Na úklidu se podílejí jak jednotlivci, tak i organizované skupiny či firmy. Povodí Ohře pak při všech termínech čištění zajišťuje pracovní loď s obsluhou, pytle na odpad, pomoc při organizaci, svoz a likvidaci odpadu. „Obdobně, jako i v jiných aktivitách, bychom uvítali prevenci a odstranili nejlépe příčinu výskytu všech odpadků ve vodních tocích. Jak ale eliminovat každý odpadek neuložený na příslušné místo, kde by byl potřebným způsobem zlikvidován? Je to o přístupu každého z nás, ale zřejmě půjde ještě o běh na hodně dlouhou trať," dodává Svejkovský.

Stačí zavolat...

Máte chuť pomoci? V tom případě stačí zvednout telefon a domluvit se na konkrétním termínu a dalším potřebném. „Případní zájemci mohou volat přímo mně na číslo 606 757 460. Za každou pomocnou ruku budeme rádi," uzavírá mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru