Jirkov – Jaro je v Jirkově ve znamení chodníků a parkovišť. Alespoň tedy pro odbor majetku města a útvaru investic, který kromě běžné údržby zajišťuje pro město i investiční akce. Aktuálně je v běhu budování chodníku v Žižkově ulici směrem k obchvatové komunikaci Na Borku, dále chodníku a schodiště, propojující lávku obou zmíněných ulic.

chomutovska135

Kde se bude pokračovat...

Již brzy se bude rozšiřovat parkoviště v ulici Generála Svobody a budovat nový propojovací chodník této a Školní ulice. Obě investiční akce spadají do projektu IPRM (Integrovaného plánu rozvoje města), takže budou částečně hrazeny z dotace Evropské unie.

Červený hrádek a Mostecká

Další na řadu přichází zámek Červený hrádek. Tady se budou vyměňovat okna, konkrétně padesát tři kusů. Náklady na renovaci přesáhnou 860 tisíc korun.

„Chodci jistě ocení, že v Mostecké ulici vznikne zcela nový chodník, na nějž bude navazovat přechod přes hlavní silnici v Palackého ulici pod benzínkou," dodává místostarostka Dana Jurštaková.

Chomutovská podruhé

Už v průběhu tohoto měsíce by měly začít opravy Chomutovské ulice. Ty budou prováděny na základě připomínek a nespokojenosti města s odvedenou prací v loňském roce. Odfrézuje se část nerovností a položí nový živičný povrch.

Street Workout v Krušnohorské

Nové bude také veřejné parkoviště u Základní školy v Krušnohorské ulici, které budou využívat především sportovci a návštěvníci zrekonstruované tělocvičny (částečně hrazeno z IPRM). Hotové by mělo být do poloviny prázdnin, stejně tak i rozšíření parkoviště ve Studentské ulici u čp. 1265 (IPRM) a nové hřiště na Street Workout v Krušnohorské (IPRM).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru