Společnost Kiswire zahájila v průmyslové zóně Triangle výstavbu druhé výrobní haly
Letecký pohled na provoz společnosti Kiswire v SPZ Triangle. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Chomutov

Bítozeves - Jihokorejská společnost Kiswire Cord Czech s.r.o. zahájila výstavbu druhé výrobní haly ve Strategické průmyslové zóně Triangle, a to na ploše o velikosti 21 000 m2 s očekávaným počtem 250 nových zaměstnanců během příštích 3 let. Nábor prvních zaměstnanců začne již na podzim tohoto roku, a to zejména vedoucích pracovníků, operátorů výroby i údržby.

První etapa byla zrealizována za 0,75 mld. Kč a dne 15. prosince 2016 slavnostně otevřena. Předmětem podnikání je výroba ocelových drátů a kordových vláken pro pneumatiky, přičemž cílem odbytu výrobků jsou zejména členské, ale i nečlenské země EU. K pololetí letošního roku firma zaměstnávala 44 lidí. Plánuje expanzi závodu ještě i v rámci třetí etapy. Celková výše investice by měla činit až 2,5 mld. Kč s postupnou tvorbou 350 přímých pracovních míst do konce roku 2020. V průmyslové zóně Triangle pracovalo k pololetí letošního roku 3 728 osob.

2908triangle

Hejtman Oldřich Bubeníček (vpravo) s Václavem Skálou, administrativním a projektovým manažerem společnosti Kiswire. Zdroj: www.kr-ustecky.cz

Dne 31. srpna 2015 byla mezi Ústeckým krajem a lucemburskou společností Kiswire International S. A. uzavřena Smlouva o rezervaci pozemků a smlouva o uzavření budoucí kupní smlouvy. Společnost Kiswire International S. A. následně převedla práva a povinnosti z této Rezervační smlouvy, a v souladu s ní, na svou 100% vlastněnou českou pobočku Kiswire Cord Czech s.r.o.

V dubnu 2016 firma Kiswire zrealizovala přípravné zemní práce na ploše o velikosti 15 ha v jihozápadní části průmyslové zóny Triangle. Po vydání stavebního povolení zahájila zmíněnou výstavbu první etapy závodu.

Dne 27. května 2016 byla uzavřena kupní smlouva mezi Ústeckým krajem a společností Kiswire Cord Czech s.r.o., a to v prostorách Krajského úřadu Ústeckého kraje v Ústí nad Labem. Prodejní cena pozemků ze strany Ústeckého kraje byla znaleckým posudkem stanovena na 400 Kč bez DPH/m2. Celková prodejní cena byla 80,64 mil. Kč bez DPH.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru