OBRAZEM: Velký požár zasáhl skládku na Mostecku. Pomáhají hasiči z okolí, kouř se šíří do regionu
Kouř z požáru skládky Celio halí Mostecko a valí se dál. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Mostecko - Litvínov, Most a naposledy Meziboří vydaly varování pro obyvatele, aby zavřeli okna a nevětrali. Může za to velký noční požár na skládce Celio, se kterým stále bojují hasiči. Oheň už mají pod kontrolou. Kouř se šíří dál po regionu.

K požáru se začali hasiči sjíždět po jedenadvacáté hodině. "Dvacet jedna hasičských jednotek vyjelo k požáru skládky Celio v Růžodolu u Mostu. Hořel komunální odpad na ploše 100x100 metrů. Z důvodu počtu zasahujících jednotek byl vyhlášen zvláštní stupeň poplachu. Bylo informováno Životní prostředí a starostové okolních obcí, primátor Mostu a starostka Litvínova," uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. Podle jeho slov hodnoty v ovzduší v okolí skládky měřil opakovaně měřící vůz, nic nebylo naměřeno, kouř stoupal vzhůru. Na zápach si naší redakci stěžují lidé z celého okresu, cítit je i na Meziboří, byť kouřová vlečka míří nyní spíše k Mostu. Ze Záluží nám jeden z čtenářů zaslal fotografii automobilu se spadem z požáru, který přirovnává k ohořelé gumě.

"K hašení bylo zřízeno několik čerpacích stanic a nasazena dvě velkokapacitní čerpadla. Požár byl lokalizován ve 2:29. Požářiště je zahrnováno zeminou," dodal Lukáš Marvan z hasičského záchranného sboru.

"Kouřová vlečka z požáru se může dle nejnovějších informací se změnou vězru šířit na Most. Doporučujeme omezit větrání," varovalo v informační SMS po sedmé hodině ranní město Most. Podobné varování vydal již v noci Litvínov. Nejnověji se připojilo Meziboří: "Vzhledem ke skutečnosti, že v nočních hodinách došlo k zahoření skládky Celia - kazety směsného komunálního odpadu - bylo vydáno doporučení: Uzavřít okna a nevětrat."

Foto

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru