Aby se vám dobře jezdilo: Technické služby se starají o cyklostezky
Čištění cyklostezek. Foto: TS Chomutov
Chomutov

Chomutov - Technické služby pravidelně čistí cyklostezky na území města. Trasy jsou během sezóny čisté a dobře průjezdné.

“Od jara do podzimu se o cyklostezky staráme, čistíme je a svážíme odpad z odpadkových košů v blízkosti stezek. Chceme, aby se lidé, kteří si přijdou zasportovat nebo se jen projít, cítili dobře v upraveném prostředí,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

O cyklostezky se technické služby starají podle počasí od konce března do konce října. “Čistíme všechny trasy samosběrným zametacím vozem nebo vozidlem typu Multicar s čelním válcovým koštětem,” uvedl vedoucí dopravy a čištění města Samir Kharboutli. Pracovníci stezky tímto způsobem čistí třikrát v týdnu, vždy v pondělí, středu a v pátek. Odstranění nečistot z povrchu stezky je důležité hlavně pro bruslaře, pro které je hladká cesta zárukou dobré jízdy.

V zimním období jsou cyklostezky jen velmi málo využívané sportovci, a tak se jejich povrch neudržuje. Technické služby jej od listopadu do konce března nečistí ani neošetřují posypem nebo pluhováním. Svoz odpadu z odpadkových košů se po celý rok řídí stanoveným harmonogramem.

(pl)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru