Ústí nad Labem - Nad tímto činem zůstává vážně rozum stát. Osmatřicetiletý muž z Ústí nad Labem vzal na štěně rottweilera kuchyňský nůž, do bezbranného zvířete zabořil čepel až po rukojeť. Proč? Pes prý vrčel na děti. Nyní bez jakékoliv lítosti otravuje policii s dalšími výmysly.

V době svého činu byl namol

Na zasahující policisty čekal na místě činu otřesný obrázek. Přesto, že již při své službě viděli mnohé, toto bylo moc i na ně. Desetiměsíční pejsek měl na pravé pleci bodnou ránu o šířce čtyř a hloubce třinácti centimetrů.

Pro muže zákona nebyl pachatel žádnou neznámou. „Majitel psa neustále řeší za účasti policie domácí spory o děti. V době aktuálního incidentu v sobě měl více jak dvě promile alkoholu," uvádí mluvčí ústecké policie Valerie Bartošová

Hrozí mu tři roky basy

„Těžko uvěřit jeho výpovědi, že k bodnutí musel přistoupit, protože pes vrčel a byl agresivní na děti. To už ale ostatně bude předmětem dalšího šetření, které je vedeno jako trestný čin týrání zvířat," vysvětluje mluvčí. Podle ní může pachatel této ohavné obludnosti skončit až na tři roky v arestu.

Pobodané štěně by v současné době mělo již být mimo ohrožení života. Pejsek je po operaci a je v péči rodinných příslušníků agresora.

Má ještě drzost žádat policii o pomocnůž

Přemýšlíte, jestli pán svého činu lituje? Zdá se, že na něco podobného ani nepomyslel. Pouhé dva dny po předvedené brutalitě opět prudí. Tvrdí, že ho štěně po činu kouslo a že to nutně musí řešit v nemocnici na infekčním oddělení. „Včera nám přišel podat oznámení o pokousání, dnes si naopak přišel stěžovat na rodinu a požádat policii o pomoc. Prý mu nechtějí vydat očkovací průkaz, který potřebuje předložit lékařům," uzavírá smutné povídání Bartošová.

Další o případu čtěte zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru