Klínovec – K nešťastné nehodě došlo dnes kolem 14 hodiny na sjezdovce Dámská. Sedmiletý chlapec se svým otcem „projeli" na lanovce na vrcholu Klínovce výstupní místo, po otočce bohužel klučina ze sedačky vypadl.

klinovec

Pád z necelých dvou metrů

Proč dvojice z lanovky nevystoupila, zatím nikdo neví. Ochranný držák, zajišťující bezpečí cestujících, přitom byl nahoře. „Netušíme, proč nevysedli. Se zvednutou zábranou prostě pokračovali dále v jízdě, a když se lanovka otočila a jela směrem dolů, hoch po pár chvilkách vypadl," vysvětluje mluvčí klínoveckého areálu Adam Svačina. „Štěstí v neštěstí bylo, že se tak stalo skutečně hned po otočce. Mladý lyžař spadl z výšky 1,5 metru," dodává mluvčí.

Chlapec si stěžoval na bolest v zádech

Jeden a půl metru nemusí někomu na první pohled připadat jako nějaká výška, nic příjemného to ale určitě není. Navíc, pád to byl zcela jistě tvrdý. Sníh, na který nešťastník dopadl, byl uježděný a zmrzlý. Vzhledem k tomu, že si chlapec stěžoval na bolest v zádech, byl na místo přivolán záchranářský vrtulník a lékaři posléze hocha transportovali do Fakultní nemocnice v Plzni na pozorování.

Co přesně se na vrcholu Klínovce stalo a proč k nehodě došlo, vyšetřují v současné době policisté.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru