Jeřábi mají po třech letech konečně svoji expozici, slavnostně ji otevřely děti z Ekotábora
Děti z Ekotábora slavnostně otevírají novou expozici. Zdroj: zoopark
Chomutov

Chomutov – V chomutovském zooparku byla dokončena zcela nová expozice pro jeřáby. Ve čtvrtek 27. července se tito vzácní ptáci slavnostně představili v novém bydlení.

“V náhradním ubytování v zázemí zooparku strávili 3 roky, i proto pro ně je stěhování velkým krokem,” uvedl vedoucí zoolog Miroslav Brtnický. “V nové ubikaci muselo být vše úplně dokončeno, po jejich přestěhování není možné nic upravovat, protože tito ptáci špatně nesou nepříjemné zvuky a zásahy ve své těsné blízkosti,” doplnil zoolog. 

2807jerabi4

S jeřáby budou v nové expozici také dva druhy hus a želvy. Zdroj: zooopark

 

Stěhovali se 2 druhy jeřábů, a to nově sestavený pár jeřábů popelavých a dvě odchované samice jeřába bělošíjího. Spolu s nimi se do nové expozice přestěhovaly dva druhy malých hus, bernešky rudokrké a husice liščí. Do části expozice jeřábů popelavých vnášely při slavnostním otevření děti z Ekotábora nové spolubydlící, želvy bahenní, čtyřprsté a do další sekce již zmíněné bernešky rudokrké.

“Do budoucna počítáme ještě s přemístěním jeřábů mandžuských ze zázemí, které umístíme místo jeřábů bělošíjích, až jim určíme jiné umístění,“ uzavřel zoolog.

2807jerabi3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru