Chomutov – V roce loňském to byl Náchod, předtím Liberec, pro letošek náleží titul Ostravě. Napřesrok by to mohl být Chomutov, podle primátora máme pro zvolení všechny předpoklady.

Vize pro příští období

Primátor města Jan Mareš se v předvánočním čase setkal se zástupci významných chomutovských sportovních klubů, aby jim poděkoval za spolupráci, výborné výsledky a ceny, které do města sportovci z různých odvětví přivezli. „Shodli jsme se na vizi pro příští období a chceme společně usilovat o titul evropské město sportu. Jako město podporující sport pro to máme předpoklady," uvádí Mareš.

Důvodů pro kandidaturu je několik

A proč bychom měli získat titul zrovna my? Důvodů je hned několik. 1/ Je zde dlouhodobě velká nabídka různých sportů od plavání přes fotbal, tanec až po sport pro všechny. 2/ Na výborné úrovni máme výkonnostní sport i volnočasové aktivity pro všechny věkové skupiny obyvatel. 3/ Město každoročně nemalou měrou dotuje sportovní kluby a široká nabídka kvalitních sportovišť a významných sportovních mítinků podporu sportu v Chomutově reálně dokresluje.

Co je Evropské město sportu?

Evropské město sportu je titul, kterým je každý rok po splnění daných kritérií označeno několik evropských měst s 25 000 až 499 999 obyvateli. Město s více obyvateli se pak může pyšnit titulem Evropské hlavní město sportu (v tomto případě získává titul pouze jeden přihlášený), šanci na obdobné ocenění mají ale i místa s menším počtem obyvatel (tedy do 25 000). Ty pak dostávají přízvisko Evropské maloměsto sportu.

Cílem celého projektu je docenění důležitosti sportu v daném městě a podpora jeho dalšího rozvoje a vývoje v této oblasti.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru