Na Kamencovém jezeře si nechalo prohlédnout znaménka na 140 lidí, deset jich bude muset do nemocnice
Na Kamencovém jezeře se nechalo vyšetřit na 140 lidí. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Chomutov - Přibližně 140 návštěvníků si nechalo v pátek 23. června bezplatně a bez objednání lékaři vyšetřit pigmentová znaménka na Kamencovém jezeře v Chomutově. Akci „Když se chceš opalovat, musíš se chránit“ uspořádalo u jezera Kožní oddělení chomutovské nemocnice.

„Ze sto čtyřiceti lidí, které jsme vyšetřili, jsme deseti doporučili návštěvu ordinace, abychom znaménko vyndali a potvrdili, že se nejedná o kožní nádor. Běžně je počet nových nádorů u pacientů asi 15 na 100 000 obyvatel. V Česku je zvýšený počet objevených nádorů u dívek a žen ve věku od 10 do 29 let,“ informovala primářka kožního oddělení chomutovské nemocnice Radka Neumannová.

Hlavním smyslem akce bylo upozornit na stoupající počet lidí, u nichž se vyskytl zhoubný kožní nádor. „Pozitivní je, že nestoupá počet těch, kteří na zhoubné nádory kůže umírají,“ dodala MUDr. Radka Neumannová.

Dermatologové u jezera lidem také radili, jak se správně chránit před slunečním zářením, jak provádět samovyšetření kůže a jak poznat kožní nádorové a přednádorové změny. Pro všechny, kteří bezplatné vyšetření podstoupili, byly připraveny vzorky opalovacích krémů s UV filtrem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru