Letošní Cesta proti bolesti pomůže sedmileté Míše. Je to velký bojovník a smíšek, říká o ní maminka
Sedmiletá Míša Bernardová je vážně postižená, přesto plná optimismu. Foto archiv
Chomutov

Jirkov – V Jirkově dnes (v pátek 23. června) startuje další ročník Cesty proti bolesti. Peníze, které se podaří nashromáždit, tentokrát pomohou sedmileté těžce postižené holčičce, druhým příjemcem bude sdružení PROHANDICAP. Pokud se vybere více financí, možná k nim přibudou ještě další.

Sedmiletá Míša Bernardová je těžce postižená dívka z Otvic. Její diagnóza zní: dětská mozková obrna kvadruspatické formy, strabismus a opožděný psychomotorický vývoj. Navíc jí lékaři potvrdili Rettův syndrom. Ve svých sedmi letech stále nechodí, neleze, ani sama nesedí. „Přesto je velmi vnímavá, trpělivá, zvědavá, plná optimismu a především to je velký smíšek a bojovník,“ dodává její maminka Blanka Metálová.

Peníze z Cesty proti bolesti půjdou na nákup Motopedu, což je léčebný pohybový přístroj. Slouží k aktivnímu i pasivnímu procvičování dolních a horních končetin.

Druhým příjemcem bude jirkovské sdružení PROHANDICAP, kterému nadační fond Cesta proti bolesti koupí zvedák do auta, jímž rozváží postižené klienty. Zajímavostí je, že zmíněné auto se před čtyřmi lety koupilo díky penězům vybraným v jiné jirkovské charitativní akci, a sice „Jirkov jede o 106“.

Cesta proti bolesti funguje jako nadační fond od letošního roku, na účtu už má třeba výtěžek z únorového benefičního plesu a několik darů. „Nepochybujeme, že na zmíněné dva cíle peníze vybereme,“ dodává k tomu Bedřich Fryč, člen správní rady fondu. „Pokud bude peněz více, máme v seznamu několik dalších příjemců, kterým bychom mohli pomoci.“

Program 3. ročníku Cesty proti bolesti (pátek 23. 6. 2017)

16.00 - Zahájení akce a registrace běžících, začátek pohádkového podzemí v podání Divadlo NAHOĎ Chomutov, otevření městské věže, prodej heliových balónků, občerstvení.
16.30 - start charitativního běhu - ulice Kostelní u Infocentra
16.30 - hip hop Jirkov - FLEX KID a ChuliGuns
17.30 - Petra Börnerová Trio
18.15 – Abdera
19.15 - Anacreon
20.05 - Vypouštění heliových balónků
20.15 - Abde
21.00 – Voxel

O letošním ročníku Cesty proti bolesti jsme více psali zde:

{article V Jirkově v pátek startuje třetí ročník Cesty proti bolesti. Milan vyráží do Slovinska}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru