Věznice dala možnost odsouzeným mužům být na Den otců se svými dětmi. Zájem jich mělo osm
Otcům, kteří měli zájem být se svými dětmi, byl vyhrazen návštěvní sál věznice. Mohli si tady s dětmi zahrát třeba společenské hry. Foto: věznice Všehrdy
Chomutov

Všehrdy – Muži, kteří si odpykávají svůj trest ve věznici Všehrdy, mohli uplynulý víkend strávit jedno dopoledne se svými dětmi. Pracovníci věznice jim to umožnili v rámci Dne otců.

Již třetí ročník Dne otců uspořádalo oddělení výkonu trestu všehrdské věznice v neděli 18. června. V tomto roce se na akci přihlásilo 8 odsouzených, kteří chtěli strávit dopoledne se svými dětmi. K tomu jim byl vyhrazen návštěvní sál věznice, kde si za dohledu vychovatelky – terapeutky mohli se svými dětmi zahrát společenské hry, s těmi menšími vyskládat třeba dřevěné kostky v dětském koutku, případně se podílet u starších dětí na vyřešení domácích úkolů.

Pro manželky a družky odsouzených byl připraven program v jiné části věznice. Ženy měly možnost zhlédnout prezentaci věznice na DVD, prohlédnout si vybrané prostory věznice a po celou dobu jim na dotazy odpovídal ředitel věznice nebo tisková mluvčí. Na závěr akce se pak rodiny opět sešly na návštěvním sále, aby společně prožili ještě zbytek dopoledne.

Dcery jednoho z tatínků prozradily, že to byl jeden z těch hezčích dnů, kdy si mohly s tátou zahrát hry a popovídat si. Ti menší si z tatínka udělali například koníka.

20026vezeni1

2006vezeni3

 

2006vezeni2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru