VIDEO: Na Chomutovské krušení přijela tisícovka horníků. Prošli v průvodu městem, bavili se v parku
Průvod horníků prošel v sobotu městem. Zdroj: facebook/město Chomutov
Chomutov

Chomutov – V Chomutově se o uplynulém víkendu uskutečnily obří slavnosti s názvem Chomutovské krušení. Na svém 21. setkání se tady sešla téměř tisícovka horníků z Čech i zahraničí. Zároveň město pořádalo celoměstské slavnosti.

V sobotu prošel městem průvod horníků. Horníci v něm ukázali současné i historické uniformy, některé delegace doprovázeli i permoníci nebo třeba patronka horníků svatá Barbora. V parčíku za radnicí byla odhalena socha svatého Prokopa, který je druhým patronem hornického cechu.

Chomutovské krušení navštívily tisíce lidí z Chomutova i okolí. Všichni si užili bohatý program v městském parku. Vrcholem sobotního večera byl koncert zpěvačky Anny K.

Tradice setkávání horníků začala v Čechách před 21 lety v Příbrami. Chomutovské setkání zakončilo předání světla svaté Barbory horníkům z Ostravy, čímž bylo toto město pověřeno pořádáním slavností v příštím roce.

Na video se můžete podívat zde:

https://www.youtube.com/watch?list=PLF0DA385001516032&v=gEUSpyZAt28

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru