V Jirkově se na tři dny otevřela bývalá synagoga
Budova bývalé synagogy v Jirkově. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – V Jirkově se na tři dny pro veřejnost otevřela zchátralá židovská synagoga. Město objekt loni odkoupilo od soukromého majitele, teď má v plánu modlitebnu zrekonstruovat.

Plány na rekonstrukci synagogy se sice teprve připravují, město společně se žáky ze ZŠ Budovatelů ji ale chtějí veřejnosti představit už nyní. Naplánovali proto na tři dny otevření modlitebny široké veřejnosti a pro návštěvníky si dokonce připravili odborný výklad. Synagoga bude otevřená v pondělí 19. června od 9 do 11 hodin, v úterý 20. června od 14 do 16 hodin a ve středu 21. června opět od 9 do 11 hodin.

Synagoga stojí v ulici 5. května. Řadu let tady byla sběrna. Město by chtělo modlitebnu opravit a kolem provést parkové úpravy. Budova by se poté mohla využívat pro koncerty či různá setkání.

1909synagoga1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru