OBRAZEM: Ranní nával, poloviční vstup a příliš hlasité pípání. Otevřel se nový Kaufland
V obnoveném Kauflandu jsou širší uličky. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Chomutov - V nákupní zóně v Otvicích se otevřel po čtyřech měsících prací zmodernizovaný Kaufland. Příležitost nakoupit si mezi prvními si už během ranních hodin nenechaly ujít stovky lidí. Hlouček tam čekal před vchodem už od půl sedmé.

"Modernizace trvala čtyři měsíce a investice do kompletní přestavby představují více než sto milionů korun," uvedla Markéta Lidinská z agentury Médea, která zastupuje Kaufland ve věcech vztahů s veřejností. Prodejna prošla kompletní proměnou, venku i uvnitř. Její vzhled a technologické vybavení mají odpovídat trendům poslední doby a vycházet potřebám zákazníka, který chce nakupovat rychle a chce se snadno orientovat v prodejně i v nabídce zboží.

Prodejnou jsme se ve čtvrtek ráno prošli a porovnali ji se starší prodejnou Kauflandu v Litvínově. Uličky jsou v modernizovaném obchodě opravdu širší, jak Kaufland sliboval. A tak se velké množství lidí v supermarketu dobře rozprostřelo a nevznikal nijak přehnaný nával. Snadněji se chodí mezi jednotlivými sekcemi. Už nejste nuceni projít přes polovinu budovy kvůli malé svačině. I to se povedlo. Naproti tomu ve starém Kauflandu v Litvínově je jen jeden velmi úzký průchod, který může cestu přes obchod zkrátit.

Nové samoobslužné chladicí pulty mají dvířka, aby se tak šetřila elektrická energie nutná k udržení čerstvých potravin. Větší je například oddělení uzenin. Pult s obsluhou se rozšířil asi o čtyři metry. Přibyly samoobslužné kasy.

Nová prodejna ale měla i své mouchy. "Všechno je tu moc nahlas," postěžovala si pokladní, které za zády hlučel nepříjemným tónem alarm upozorňující na to, že branou mohl projít neregistrovaný kód na zboží. Výraznější podle ní bylo i pípání pokladny samotné při načítání zboží.

Trošku nepochopitelně Kaufland nechal zavřenou také polovinu vstupních dveří. Při prvním větším objemu zákazníků tak nebyl vstup ani východ ze supermarketu úplně pohodlný.

Srovnání

1506starynovykf

1506starynovykf1

Fotogalerie

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru