Na statku Hořenice pořádají neobvyklé mistrovství. Závodníci budou házet kravinci
První ročník hodu kravincem se uskutečnil v loňském roce. Hází se vysušenými lejny. Zdroj: www.kultura-kadan.cz
Chomutov

Kadaňsko – Statek Hořenice pořádá v sobotu 27. května už II. ročník Mistrovství v hodu kravincem. Registrace závodníků byla sice už ukončena, ale přijet se podívat na tuto neobvyklou akci a fandit, samozřejmě můžete.

Na začátku byla pastvina. Na pastvině krávy. Krávy spásaly trávu. Hodně trávy. A kdo se pase, ten také kálí. Pro představu – skot kálí 10 - 20 krát za den, a to je velké množství materiálu! No a zrodil se nápad na neobvyklé závody. Nyní už pořádá Statek Hořenice druhý ročník této akce. Začíná se v sobotu v 10.00 hodin. Na místě bude samozřejmě občerstvení, doprovodný program a spousta zábavy.

Prvního ročníku se loni zúčastnilo přes čtyřicet závodníků, kteří se ve skvělé atmosféře utkali na kolbišti hustě posetém kravinci. Závodníci dávali do hodu vše, diváci je mohutně povzbuzovali a podařilo se naházet úctyhodné rekordy.

2605kravinec1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru