Mladý orlosup ze zooparku bude svobodný. Vypustí ho v Andalusii
Orlosup krátce po vylíhnutí. Foto: Martin Šopf
Chomutov

Chomutov - Přirozený odchov mláděte orlosupa bradatého v Podkrušnohorském zooparku Chomutov byl úspěšný. Samice, která se vylíhla 7. března, bude vypuštěna v Národním parku Castril ve španělské Andalusii.

Přirozený odchov mláděte byl pro osmnáctiletý chovný pár prvním úspěchem. Před třemi lety jim muselo být životaschopné mládě odebráno a odchováno uměle. V letošním roce se o samičku pečlivě starali.

V neděli 28. května proběhne první část transportu. Mládě převezou pracovníci zooparku do chovného zařízení dravých ptáků a sov v rakouském Haringsee. Další část transportu se uskuteční v úterý 30. května. Do Španělska bude mladá samice ze zooparku převezena společně s dalšími třemi odchovanými orlosupy. Pokud vše proběhne bez komplikací, budou mladí orlosupi vypuštěni po týdenní aklimatizaci do volné přírody španělského národního parku Sierra de Castril Natural Park.

„Zapojení do reintrodukčních programů a posilování populací ohrožených druhů zvířat ve volné přírodě je jedním z poslání moderní zoologické zahrady. Jsme rádi, že se odchovy vzácných druhů daří i v Chomutově,“ uvedla ředitelka Iveta Rabasová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru