Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov – Padesátiletého muže a jeho o devět let mladší přítelkyni stíhá chomutovský vyšetřovatel pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Viní je z toho, že v rodinném domě, kde oba bydlí, měli za použití chemikálií (jako červený fosfor, kyselina chlorovodíková, hydroxid sodný, jodid sodný, efedrin, atd.) vyrábět pervitin. Poznatky o možné výrobě pervitinu získali kriminalisté na podzim a po rozpracování případu provedli realizaci. „Při domovní prohlídce nalezli a zajistili předměty a chemikálie užívané při výrobě metamfetaminu – pervitinu, což potvrdila i následná chemická analýza," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

V případě uznání viny u soudu tak hrozí obviněnému muži až pětileté odnětí svobody. Jeho partnerce, která byla nedávno za obdobnou trestnou činnost odsouzena, by mohl soud uložit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Foto: Policie ČR

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru