Online i offline šetření odstartuje 2. května. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov – Jirkov se chystá vytvořit pocitovou mapu, která ukáže, jak se lidé ve městě cítí. Získá tak nástroj, který může využít k zpětné vazbě. Pocitová mapa pomůže komunitnímu plánování, městské policii i městským organizacím. Pocitovou mapu si nechává zpracovat stále více měst.

Veřejnost bude mít možnost vyjádřit svůj názor na místa, kde bydlí, nebo která navštěvuje. Své pocity z různých lokalit mohou lidé vyznačit barevnými body do mapy a doplnit je komentáři. Díky tomuto nástroji může město zjistit, jak se v něm lidem žije, kde tráví volný čas, kam rádi chodí, či kde se naopak necítí bezpečně. Občané tak mohou vyjádřit své názory na stávající stav i budoucí rozvoj města. 

Informace k veřejnému prostoru, které městský úřad získá z odpovědí respondentů, budou použity pro zefektivnění práce městské policie, dotčených radničních odborů, příspěvkových organizací a také jako cenné podněty pro rozvoj Jirkova v nejrůznějších oblastech.

„Záleží nám na tom, aby se občané všude v Jirkově cítili dobře. Proto chceme, aby nám sami dali vědět, která místa ve městě jsou pro ně příjemná a která nepříjemná – na ta se samozřejmě více zaměříme,“ vysvětluje starostka Dana Havlátková Jurštaková.  

Online šetření v rámci pocitových map začne 2. května a potrvá až do 30. června. Odkaz pro vyplnění této mapy bude na webu města www.jirkov.cz.

K dispozici je také offline verze. Lidé mají možnost vyplnit pocitovou mapu prostřednictvím vytištěného dotazníku a místa vyznačit na mapách, jež jsou k dispozici. Tento způsob nyní zástupci radnice využili například při návštěvách místních domovů pro seniory a v klubu aktivních seniorů. S vyplněním pocitové mapy pomohou i obyvatelům nájemního bydlení v objektech pro seniory v Červenohrádecké a Ervěnické ulici.  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru