Podle zkušeností policistů, přesto že jde o fyzicky náročné testy, i nesportovci na ně zvládnou natrénovat v poměrně krátké době. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov – V uplynulých týdnech uspořádali policisté z chomutovského územního odboru Policie ČR ve spolupráci se střední školou známou pod zkratkou ESOZ fyzické testy, jejichž cílem je posoudit fyzickou způsobilost uchazečů o přijetí do služebního poměru.

Ve škole, se kterou policie dlouhodobě spolupracuje, se jako každoročně uskutečnili nejprve „náborové besedy“ se studenty závěrečných ročníků.

„Zájemcům jsme poté díky vstřícnosti vedení školy mohli nabídnout i možnost vyzkoušet si nejprve nanečisto absolvování tzv. fyzických testů, jejichž úspěšné vykonání je jednou z nezbytných podmínek pro přijetí uchazeče do služebního poměru policisty," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Cvičné testy si v březnu vyzkoušelo 25 studentů, šest z nich zvládlo všechny čtyři povinné disciplíny (člunkový běh, kliky, celomotorický test a běh na 1 km) úspěšně. „Za necelé tři týdny, tedy minulý pátek, jsme na této škole dali studentům možnost absolvovat již tzv. ostré fyzické testy, jejichž úspěšným zvládnutím od nás mohli účastníci získat Osvědčení o fyzické způsobilosti. To má platnost po dobu jednoho roku od jeho získání. Tyto testy si vyzkoušelo 11 letošních maturantů, z nichž 9 je zvládlo výborně a obdrželo zmíněné osvědčení," doplnila mluvčí. Pokud se tedy tito úspěšní absolventi v příštích měsících rozhodnou ucházet o povolání policisty, nemusí již prověrku tělesné zdatnosti znovu absolvovat.

Stejnou možnost jako studenti SŠ ESOZ měli v únoru a březnu i studenti závěrečného ročníku další chomutovské střední školy, s níž policisté spolupracují. Nejprve cvičné, a poté i ostré fyzické testy, se konaly na Střední škole technické, gastronomické a automobilní a osvědčení tam nakonec získali tři studenti.

Nutno zmínit, že ačkoli fyzické testy jsou celkem náročné, a pro „nesportovce“ je často jejich zvládnutí „napoprvé“ nad jejich síly, většinou lze i pouhým několikadenním, případně několikatýdenním tréninkem svou výkonnost zlepšit natolik, aby bylo možné je úspěšně absolvovat. „Je to hlavně o pevné vůli. V průběhu přijímacího řízení k Policii ČR lze tyto testy i několikrát opakovat a naši instruktoři v případě neúspěchu rádi poradí, jak natrénovat na příště," uzavřela Miroslava Glogovská.

Podrobnější informace o přijímacím řízení, ale také o benefitech spojených s tímto povoláním, jsou k dispozici na webových stránkách Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje a Policie ČR. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru