Foto: Celní správa ČR
Chomutov

Ústecký kraj – ​Více než osm tisíc kusů doutníků přepravovaných bez dokladů objevili ústečtí celníci v dodávce při silniční kontrole. 

Ve čtvrtek odpoledne si hlídka mobilního dohledu Celního úřadu pro Ústecký kraj vytipovala na dálnici D8 u obce Petrovice ke kontrole bílou dodávku značky Peugeot, s pražskou registrační značkou. Pomocí výstražného zařízení a světelného nápisu „Následuj mě“ ji svedla na nedaleké parkoviště. 

Foto: Celní správa ČR

Řidič, na dotaz hlídky, zda převáží nějaké zboží, cigarety či alkohol, odpověděl, že veze kartonové krabice, ale neví, co v nich je. Celníci na kontrolu vozidla nasadili služebního psa, specialistu na vyhledávání tabákových výrobků. Artuš označil v nákladovém prostoru hned několik krabic, ve kterých celníci objevili doutníky zn. Candlelight Brazil, Candlelight Club, Candlelight Corona, Candlelight Sumatra a dále zn. Jose L. Piedra a zn. Meine 60er Sumatra, s německými tabákovými nálepkami. Doutníky byly balené v krabičkách, plechových dózách i dřevěných boxech a v konečném součtu jich celníci napočítali 8262 kusů.

Foto: Celní správa ČR

K přepravovaným tabákovým výrobkům řidič nepředložil žádný nabývací doklad, ani doklad prokazující jejich řádné zdanění. A jelikož doutníky, které muž přepravoval, přesahovaly svým množstvím a povahou limit vybraných výrobků pro osobní spotřebu ve smyslu ustanovení § 4 odst. 5 zákona o spotřebních daních, celníci doutníky zajistili. 

Kuřivo bude zlikvidováno a řidič bude muset uniklou spotřební daň ve výši bezmála 21 tisíc korun doplatit.  

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru