Chomutov - První adventní nedělí začínají Vánoce i v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově, tamním městském divadle a v kostele sv. Ignáce.

Ve skanzenu Stará Ves si začátek vánočních příprav užijí malí i velcí. Ve dvě hodiny odpoledne začne pohádka divadla Láryfáry O Kačence a Raráškovi. Pohádka o hubaté švadlence Kačence, Kubovi a poťouchlém Raráškovi provede diváky celým rokem. Během jedné hodiny děti zábavnou formou prožijí všechna roční období - jaro, léto, podzim, zimu. Připomenou si lidové zvyky, svátky, tradice, písně i říkadla, která se u nás tradují již celá století. "Děti můžou společně s Raráškem čarovat a prožívat tak veselý příběh o lásce Kuby a Kačenky. Pojďme tedy spolu oslavit vítání jara, velikonoce, žně, jarmark, sv. Mikuláše, sv. Lucii a dokonce i Štědrý den," uvedla vedoucí propagace zooparku Martina Pelcová.

Po krásné pohádce bude nejvyšší čas usednout ke stolu a zapojit fantazii, budou se totiž vyrábět adventní věnce z přírodních materiálů a svíčky z včelího vosku.

Ze zooparku mohou lidé zajít rovnou do kostela sv. Ignáce. Tam v šest hodin večer začne 1. adventní koncert, při kterém vystoupí Zuzana Stirská a výběr Fine Gospel Time. Večerem provede moderátor Josef Štross, pro přítomné bude připraven čaj nebo čaj s rumem na zahřátí.

Pro děti připravilo pohádku při první adventní neděli i městské divadlo. Vlastně jsou hned čtyři pod názvem Čertovské pohádky. Z pohádek se diváci dozví vše o čertech, třeba přísloví a rčení, v co se proměňují, za jaké lidi se převlékají, jaká jídla nejraději jedí, kde na zemi přebývají a kam jezdí na svatební cestu. Pohádky začnou ve tři hodiny odpoledne.
Již od soboty si mohou lidé prohlédnout výstavu Dětské Vánoce v Krušných horách na radnici.

Více o předvánočních akcích na www.echomutov.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru