Jirkov – Po Chomutovu hlásí konec vyjednávání také v Jirkově. Necelý týden po volbách tady byla vytvořena koalice čtyř stran, vítěznou ČSSD (8 mandátů) doplní ODS a komunisté (oba po 3 mandátech), čtvrtým do „party" bude strana Pro sport a zdraví (2 mandáty). V místních komunálních volbách druhé ANO 2011 zůstane s pěti zastupitelskými křesly v opozici.

jirkova1710

Opoziční skupinku doplní ještě Strana svobodných občanů (2 místa) a s jedním mandátem také NOVÝ SEVER a v dosavadním volebním období koaliční partner vedení „Jirkov 21. století". Nově utvořená koalice bude disponovat šestnácti hlasy, což je při počtu pětadvaceti zastupitelů více než pohodlná většina. Již nyní je také jasné rozvržení sil v sedmičlenné radě města. „Tři místa obsadí ČSSD, dvě KSČM, po jednom ODS a Pro sport a zdraví," uvádí starosta Jirkova Radek Štejnar s tím, že ODS získává také pozici místostarosty.

Co se právě tohoto postu a postu starosty týká, k žádným změnám v Jirkově nedochází. Pozici šéfa města obhájí právě Radek Štejnar (ČSSD), místostarostkou bude opět Dana Jurštaková (ODS).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru