V Chomutově by mohla vzniknout velká sportovní akademie pro široké spektrum dětí. Po hokejových reprezentantech, kteří vyrostli v akademii místních Pirátů, by tak Chomutov mohl zanedlouho mít i fotbalové reprezentanty a špičkové sportovce v dalších sportovních disciplínách od florbalu, basketbalu přes zápas a bojové sporty až po kanoistiku.

sportovci410

„Mnoho mladých lidí se dnes ve volném čase orientuje na elektronické vymoženosti moderní doby jako internet nebo počítačové hry, zatímco zájem o sport a pohybovou aktivitu soustavně upadá. Mnoho dětí a bohužel hlavně jejich rodičů upřednostňuje pasivní trávení volného času," říká bývalý známý chomutovský hokejista Stanislav Mikšovic.

Právě tento negativní společenský trend má změnit chomutovská sportovní akademie, která podchytí talentované děti a pod vedením profesionálních trenérů jim umožní zdokonalit se v konkrétních sportech. Jejím mottem je, že sport zaprvé vede naše stále obéznější děti ke zdravějšímu způsobu života a zadruhé také slouží jako nejlepší přirozená prevence patologických sociálních jevů, především městské kriminality mládeže. Současně sport tradičně vede mladé lidi k aktivitnímu životnímu stylu včetně profesního života. Sportovci jsou zvyklí převzít za sebe v životě zodpovědnost a nespoléhat se na druhé.

„Chceme pro sportovní akademii získat co největší počet dětí a přitáhnout je nejen ke sportu a ke studiu, ale také je naučit správné životosprávě, takže se v životě vyhnou kouření, alkoholu nebo návykovým látkám. Sport je současně naučí žít a pracovat v kolektivu a chovat se fair play, což jim později pomůže i v osobním a profesním životě," dodává Mikšovic.

Nejen bývalý hokejista Stanislav Mikšovic, ale také sportovní ředitel místních fotbalistů a stále aktivní hráč Radek Zaťko, šéf úspěšného chomutovského florbalového klubu Martin Bocian nebo třeba předseda Chomutovské ligy malé kopané Jiří Kupec. Ti všichni reprezentují v nadcházejících komunálních volbách hnutí NOVÝ SEVER, pro který je podpora místního sportu, zejména pak sportování dětí, jednou z hlavních priorit. Jména výše uvedených jsou zárukou toho, že nové hnutí na chomutovské politické mapě má o sportu v Chomutově i Jirkově dostatečný přehled.

novysever410

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru