Severní Čechy – Cíle výletů bývají velmi různorodé. Někdo vyráží do přírody, jiný za památkami, někdo navštěvuje poutní místa či zoologické zahrady, stranou zájmu nezůstává ale ani technika moderní doby. Důkazem budiž rostoucí návštěvnost severočeských elektráren.

střekov318

O výrobní zdroje energie na severu Čech projevilo v prvním pololetí tohoto roku zájem 4 266 návštěvníků z různých míst v ČR i zahraničí (v součtu je to o 109 návštěvníků více než vloni). Do Tušimic se vydalo 1721 zájemců, Počerady hlásí číslo 156. Virtuální prohlídku v Informačním centru Ledvice si nenechalo ujít 1 224 lidí, vodní elektrárna Střekov na Labi se stala cílem 829 návštěvníků a malá vodní elektrárna Želina na Ohři pak upoutala pozornost 336 zvědavců.

Jak vidno, největší zájem zaznamenali tradičně Tušimičtí. „Provedli jsme 68 skupin. Kromě základních, středních a vysokých škol to byly i zahraniční návštěvy z Ruska, USA a Černé Hory. Přibylo seminářů pro pedagogy, návštěv výchovných poradců a ředitelů středních odborných energetických škol. Navštívili nás i pedagogové z VŠCHT Praha. Zájem o prohlídku tedy měly jak soukromé osoby, tak i organizované skupiny, včetně kolegů napříč celou Skupinou ČEZ," poznamenala Marie Tučková, manažerka návštěvnického a vzdělávacího centra v Elektrárně Tušimice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru