Jirkov – Chodí po ulicích města v reflexních vestách a sledují, co se děje. Občas někomu pomůžou, poradí, napomenou nebo rovnou oznámí na služebnu městské policie. To je role dozorkyň veřejného pořádku, které fungují v Jirkově od loňského srpna. „Dosud jsme měli čtyři ženy a jejich práce pro město se osvědčila, proto od září přibereme ještě další dvě," říká místostarostka města Dana Jurštaková.

prevencekrimi278

Dvě nová místa na dobu do konce července 2015 vzniknou v rámci veřejně prospěšných prací, kdy se umisťují uchazeči o zaměstnání vedení na úřadu práce. Úřad na jejich mzdu přispívá, část nákladů hradí také město.

Nové zaměstnankyně vytipoval odbor sociálních věcí a školství městského úřadu v Jirkově ve spolupráci s pracovníky úřadu práce, ředitelka městské policie Marta Bendová vybrala uchazečky na základě osobních pohovorů. V Jirkově je u městské policie 26 strážníků, z toho pět žen. Kamerový systém je plně digitalizován a v současné době obsahuje 32 kamerových bodů, v plánu je příští měsíc další rozšiřování - o tři z projektu prevence kriminality v lokalitě Nové Ervěnice (K. H. Máchy, Osvobození, B. Pacholíka).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru