Chomutov – Alkoholových prohřešků za volantem je poslední dobou stále více. Není týdne, aby policisté při svých namátkových kontrolách nenarazili na řidiče, z jehož dechu je lihovina cítit na metry daleko. Bohužel, ruku v ruce s tím roste také počet dopravních nehod.

dopravniakce128

Na Ústecku jedenáct dní

Celorepublikovou bezpečnostní akci vyhlásil policejní prezident Tomáš Tuhý jako reakci na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v uplynulém období tohoto roku. V Ústeckém kraji budou kontroly od 11. do 22. srpna, dnes jste na policisty mohli narazit v Chomutově.

Všichni byli vzorní

Dopolední kontroly probíhaly poblíž Otvické obchodní zóny na silnici 1/13. Výsledek byl potěšující. Zkontrolovalo se na čtyřicet vozidel, respektive jejich řidičů, u všech byla dechová zkouška negativní. „Po provedených kontrolách jsme rozdali pětatřicet nealko piv, zástupce BESIPu pro Ústecký kraj Jan Pechout zároveň obdarovával řidiče drobnými prezenty," uvádí policejní mluvčí Alena Bartošová.

Proč se akce koná?

„Cílem projektu "Řídím, piju nealko pivo" je snaha o zvýšení bezpečnosti silničního provozu a snížení rizika dopravních nehod, zapříčiněných osobami pod vlivem alkoholu. Do akce jsou zapojeni policisté dopravní služby, policisté oddělení tisku a prevence, promotérky Českého svazu pivovarů a sladoven a také krajský koordinátor BESIP pro Ústecký kraj," vysvětluje mluvčí.

Trocha čísel z Chomutovska...

Informační statistika z Chomutovska, týkající se trestných činů a přestupků, které mají souvislost s alkoholem nebo jinou návykovou látkou za volantem, není nijak lichotivá.

* trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky (období 1. 1. - 30. 6.) - 76
* přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi (stejné období) - 40

... a z celé republiky

Policie České republiky v prvních sedmi měsících letošního roku šetřila na pozemních komunikacích 47 619 dopravních nehod. Při nich bylo 340 osob usmrceno, 1 547 osob těžce zraněno a 13 533 osob zraněno lehce. Největší meziroční nárůst přichází bohužel v té nejzávažnější kategorii. Ve srovnání s prvními sedmi měsíci loňského roku je letos vlivem dopravních nehod zaznamenáno o 29 usmrcených osob více.

VIDEO

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru