Klášterec nad Ohří – Víte, co je to mystery shopping? Jedná se o metodu výzkumu trhu, která měří kvalitu poskytovaných služeb. Zkoumaný objekt o průběhu šetření neví, „mystery shopper" vystupuje jako běžný zákazník. Tento druh testu byl v průběhu letních měsíců proveden v turistickém informačním centru v Klášterci nad Ohří a výsledek je více než uspokojivý.

infocentrumklas88

98% je hodně

Celkově bylo „íčko" ohodnoceno devadesáti osmi procenty, jediným nedostatkem je dle výzkumu chybějící stojan na kola před budovou infocentra. Ostatní parametry hodnocení (např. rozsah a úroveň poskytování informací, odbornost pracovníků infocentra nebo sortiment produktů cestovního ruchu) byly hodnoceny bez výhrad. „Pro takto vysoké ohodnocení musí turistické informační centrum splňovat celou řadu kritérií, počínaje umístěním otevírací doby v jazyce země, ze které přijíždí nejvíce zahraničních turistů, přes bezbariérový přístup až po snadnost nalezení samotného infocentra," vysvětluje vedoucí oddělení vztahů s veřejností a cestovního ruchu MÚ Klášterec Radka Hodicová.

„Stále se zdokonalujeme"

To ale není zdaleka všechno. Věcí, které zaměstnanci nesmí nebo naopak musí, je mnohem více. „Je toho hodně, ale jen namátkou. Pracovník infocentra nesmí při vstupu zákazníka například jíst, hodnotí se, zda je dobře upraven, zda nepoužívá negativní formulace a tak dále," vypočítává pár příkladů Hodicová. „Naši zaměstnanci se samozřejmě neustále vzdělávají. Kromě odborných znalostí okolí, které prohlubují výměnou informací s kolegy z infocenter v celém regionu, se zdokonalují také v prodejních a komunikačních dovednostech," popisuje vedoucí.

Cyklisté se nedočkají

Co se zmíněného držáku na kola týká, nebude. „Bohužel, opravdu ne. Vzhledem k omezenému venkovnímu prostoru není nijak možné sem stojan umístit," podotkne závěrem sympatická úřednice.

Víte, že...

Turistické informační centrum u radnice neslouží pouze turistům, ale i místním obyvatelům? Veřejný internet, kopírování, předprodej vstupenek sítě Ticketportal nebo informace o dopravních spojeních jsou jen malým výčtem služeb, které nabízí. Samozřejmě se zde dozvíte informace o kulturních akcích ve městě i okolí a návštěvu Vám zpříjemní i nahlédnutí do galerie Kryt, ve které se v měsíčním cyklu konají výstavy známých i méně známých umělců.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru