Chomutovsko - V neděli vrcholila v České republice vlna veder, za kterou stál velmi teplý vzduch původem až z Afriky. Hned v úvodu nového týdne však počasí ovlivní oblast nižšího tlaku vzduchu, slunečnou oblohu vystřídá oblačnost a srážky.

pocasí207

Jižní proudění se změní na východní až severovýchodní, nicméně suchý pevninský vzduch se snadno prohřívá a ochlazení tak nebude nikterak výrazné. V Česku patřily v neděli k nejteplejším místům Doksany s více než 35°C, ani Chomutovsko však nezůstávalo příliš pozadu. Mezi patnáctou až osmnáctou hodinou odpolední zamířila teplota vzduchu až k 33°C, přičemž na přímém slunci bylo více než 40°C. V centrech měst pak teploměr díky zástavbě ukazoval ještě o několik stupňů více.

Lépe než ve Středomoří

V praxi to znamená, že jsme se u nás na severozápadě Čech dočkali teplejšího počasí než ve Středomoří. Takový Split naměřil lehce přes 30°C, řecký Rhodos okolo 15. hodiny hlásil rovných 30°C (v 18 hodin tu bylo 29.6°C), dokonce i v Káhiře bylo chladněji, a to o zhruba 1°C.

Co hlásí meteorologové?

V pondělí bude ještě poměrně teplo. Odpolední hodnoty by se měly pohybovat kolem 26 až 28°C, během celého dne je však nutné počítat s bouřkami či přeháňkami, které budou přechodně citelněji snižovat teplotu vzduchu. Vítr po celý den zůstane mírný s rychlostí do 11 km/h, v bouřkách dočasně zesílí.

V úterý bude obdobně, silnější srážky se přesunou více k jihovýchodu. Přes den počítejte s převládající polojasnou až oblačnou oblohou, opět se mohou objevit i přeháňky. Denní maxima hlásí meteorologové kolem okolo 25°C, dopoledne 18 až 20°C. Vítr oproti pondělku trochu zesílí, bude dosahovat rychlosti do 21 km/h.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru