Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista106Pondělí

Chomutov - Dosud neznámý zloděj vnikl na pozemek zahrady u domu v Lipské ulici. Z dřevěného otevřeného přístřešku zmizelo příslušenství k bazénu – tepelné čerpadlo, vodní čerpadlo a UV lampa. Majitel věci ohodnotil na 97 tisíc korun. V případě dopadení pachatele pro něho chomutovští policisté mají připraveno obvinění z krádeže a porušování domovní svobody.

Úterý

Chomutov / Jirkov – V hledáčku chomutovských kriminalistů se ocitla 29letá žena. Ta po dohodě s majitelem vybírala nájem v bytech v Chomutově a Jirkově, získané peníze ale zapomněla odevzdávat. Jednala tak od ledna loňského roku a poškozenému vznikla škoda téměř 500 tisíc korun. Konání ženy policisté vyhodnotili jako zpronevěru, v případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody v rozmezí dva roky až osm let.

Středa

Chomutov - Na sídlišti Březenecká byla v dubnu kontrolovaná 40letá žena z okresního města, která řídila vozidlo Fiat Punto. U ženy byl proveden orientační test na přítomnost omamných látek. Test byl pozitivní na látku amfetamin, zakázanou látku následně potvrdilo i toxikologické vyšetření. Chomutovští policisté sdělili ženě podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Chomutov - Dva muži z okresního města ve věku 22 a 25 let vnikli do objektu v ulici Pod Břízami v Chomutově. Překonali dvoje dveře a na místě odcizili historické hasičské vybavení – mosazné proudnice, mosazný nástavec na hydrant, vodní rozdělovač, čtyři vysílačky a další věci. Muži za sebou zanechali celkovou škodu za 13 tisíc korun.

Čtvrtek

Všehrdy - V polovině loňského roku se nevrátil zpět z práce s volným pohybem do věznice na Chomutovsku 31letý muž z Krupky. Ve vězení si opykával pětiletý trest odnětí svobody za nedovolenou výrobu a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Do konce trestu mu zbývalo vykonat dva roky. Chomutovským pátračům se ve spolupráci s Odborem mezinárodní policejní spolupráce PP ČR podařilo zjistit, že se muž zdržuje ve Španělsku. Na základě vydaného evropského zatýkacího rozkazu byl hledaný zadržen a předán zpět do České republiky. Ve čtvrtek ho policejní eskorta převzala na pražském letišti a převezla zpět do vězení. Kromě odpykání starého trestu na něj čeká další trest za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za něj může skončit až na dalších pět let za mřížemi.

Pátek

Místo - Muž z Chomutova oznámil na místní oddělení policie, že v lesním prostoru poblíž obce Místo nalezl silně zkorodovaný černý kovový hrnec s náboji. Hlídka místo nálezu zajistila a náboje převezla na služebnu. Po bližším ohledání policisté zjistili, že se jedná o cca padesát kusů silně zrezivělých nábojů patrně do lehkého kulometu, pocházející z období druhé světové války.

Víkend

Chomutov - O věci za téměř 87 tisíc korun přišel cizinec, který přijel do okresního města na návštěvu. Ubytoval se v místním kempu a v noci si ustlal v autě. Zapomněl se však řádně uzamknout a této skutečnosti využil neznámý zloděj. Z auta sebral cestovní kufr s oblečením, značkové boty, pánské hodinky, prsten, navigaci a další věci. Okradený se následně obrátil na místní oddělení policie a vše ohlásil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru