Červený Hrádek - Nové pohádkové postavy čekají na návštěvníky zámku Červený Hrádek u Jirkova. Loutky z nejznámějších dětských příběhů vyrobila pro výstavu Pohádkový svět mostecká výtvarnice Miloslava Hájková. A jsou překrásné. Z čeho jsou vyrobené, určitě hned tak neuhádnete.

Mostecká výtvarnice Miloslava Hájková u loutek na výstavě na Červeném Hrádku. Foto: archiv M. Hájkové

Na Červeném Hrádku můžete navštívit nově rozšířenou expozici Pohádkový svět, kterou mohli lidé obdivovat už v loňském roce. Postavy návštěvníci najdou v dalších dvou místnostech, doplněné hudební kulisou. Trautenberk, Popelka, Sněhurka i se všemi trpaslíky. Stačí se podívat, a hned víte, ve které pohádce jse se ocitli. "Vše je velice autentické, je to moc hezká podívaná," říká autorka postav Míla Hájková. O aranžmá jejích pohádkových figurek se postarala pracovníce zámku Libuše Hřívová. "Bez jejích kulis by to nebylo ono," dodává M. Hájková.

O postavičky, které výtvarnice zhotovuje, je velký zájem. Jejich výrobě už věnovala dva díly Toulavé kamery také Česká televize. A z čeho že jsou loutky, které jako by z oka vypadly svým předlohám, vyrobené? "Vše je z textilií, včetně obličejů. Vybírám materiály tak, aby působily co nejvíce jako živé," svěřuje se Miloslava Hájková. Její ateliér najdete v Nemilkově u Mostu. Kontaktovat ji můžete na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Stálá expozice je otevřena vždy od úterý do neděle, od 10 do 16 hodin. Vstupné na výstavu je 20,- Kč.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru