Jirkov – Již třetím rokem uvolňuje město ze svého rozpočtu částku určenou dětem do osmnácti let věku, jež dosahují mimořádných výsledků v oblasti sportu, hudby, umění a vzdělávání a svoji činnost dále cílevědomě rozvíjejí. Letošní výše finanční podpory činí třicet osm tisíc korun a podělí se o ni osmnáct chlapců a dívek.

matejmatocha204

Rozdělujeme částky od 1500 do 3000 korun

„Dle zásad schválených zastupitelstvem bylo v termínu podáno osmnáct žádostí a jedna po termínu. Nejmladším podpořeným je devět, nejstarším pak šestnáct let. Přidělená částka se pohybuje od patnácti set do tří tisíc korun," říká referentka jirkovského Městského úřadu Eva Dušková.

Na jaká odvětví se letos žádalo?

Byli to převážně sportovci. „Pětice žadatelů se věnuje tanci, Vítek Lukavec a Nicol Matějková jsou dokonce mistry světa. Dalších pět dětí dělá rychlostní kanoistiku, tři hrají na hudební nástroj a zbývající vynikají ve sportovní střelbě, plavání, moderní gymnastice, fotbalu a šachu," počítá Dušková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru