Chomutovsko - Pravidelný krimi zápisníček aneb co přinesl uplynulý týden...

policista94Pondělí

Loučná pod Klínovcem - O nepříjemné překvapení pro majitele se postaral neznámý pachatel, který vnikl do rekreační chaty v obci Loučná pod Klínovcem. Když poškozený přijel, našel poškozené dveře a uvnitř chaty všechno prohledané. Kdosi odcizil lyžařské a snowboardové vybavení, lyže, různé oblečení, jízdní kolo a další věci. Majitel při výpovědi upřesnil, že přišel o věci za téměř 85 tisíc korun, dalších 10 tisíc korun pak vznikla škoda na poškozeném zařízení. Policisté z Vejprt vloupání vyšetřují jako krádež, porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Úterý

Chomutov - Manželský pár z Chomutova ve věku 32 a 42 let je podezřelý z ohrožování výchovy dítěte. Jako rodiče dvou nezletilých dětí nedbají na jejich řádnou výchovu, neposílají je do školy a tím jim umožňují vést zahálčivý život. Obě děti ve škole často chybí a mají značný počet neomluvených hodin. V případě odsouzení mohou nezodpovědní rodiče skončit až na dva roky ve vězení.

Středa

Chomutov - Na konci listopadu loňského roku se kdosi vloupal do chomutovského pneuservisu. Z firmy odnesl téměř čtyři desítky pneumatik různých značek, čtyři kusy hliníkových disků na vozidlo Mazda 6 a zámek. Poškozené společnosti vznikla škoda za 51 tisíc korun. Za krádež bude po zásluze potrestán 42letý obyvatel okresního města. Obvinění za ním kriminalisté poslali do vazební věznice v Litoměřicích, kde se v současné době nachází z důvodu spáchání jiné trestné činnosti.

Čtvrtek

Kadaň - Muž z Kadaně ztratil při procházení ulic Kostnická, Bezručova a Husova svoji peněženku. Kromě osobních dokladů přišel také o hotovost ve výši 17 tisíc korun. Věci kdosi nalezl, nález neoznámil, naopak si peněženku nechal. Tímto jednáním se však dopustil trestného činu zatajení věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Případ nadále vyšetřují chomutovští policisté.

Pátek

Březenec / Klášterec nad Ohří - Poblíž obce Březenec kontrolovala policejní hlídka projíždějí vozidlo Citroen Saxo. U 23letého řidiče z Jirkova byla provedena dechová zkouška, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,44 a 2,64 promile. Test na drogy byl negativní.

Obdobně dopadl i 41letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten projížděl s vozidlem Audi 80 Černovickou ulicí. I u něj policisté naměřili alkohol, přístroj tentokrát ukázal 2,44 a 2,39 promile. Oba muži jsou obezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě odsouzení jim hrozí peněžitý trest nebo až roční pobyt za mřížemi.

Víkend

Chomutov - Vloupání do nákladního vozidla na sídlišti Písečná v Chomutově vyšetřují policisté. Kdosi prořízl na několika místech krycí plachtu nákladového prostoru vozidla Mercedes Benz, vnikl dovnitř a odcizil šest krabic plen. Kromě toho poškodil i krycí plachtu připojeného přívěsu. Celková škoda se vyšplhala na téměř 29 tisíc korun. Policisté skutek neznámého pachatele vyhodnotili jako krádež a poškození cizí věci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru