Chomutov - Nepochopitelné řádění vandalů zaznamenali v chomutovském Podkrušnohorském zooparku. Skupina mladistvých tam ničila vybavení, jehož část naházela do bazénu k bezbranným zvířatům. Stalo se ve středu večer, ve čtvrtek o tom informovala Martina Pelcová ze zooparku.

Bazén tuleňů kuželozubých v chomutovském zooparku. Foto: www.e-chomutovsko.cz

Vandalové poškodili nápojový automat na Dětské Zoo, krmný automat u expozice domácích zvířat, střechu kiosku a několik laviček. "Jejich zbytky naházeli do bazénu tuleňů kuželozubých. Naštěstí nedošlo ke zranění žádného zvířete," popsala událost Martina Pelcová.

V letošním roce jde již o druhý útok vandalů. Před několika týdny se zaměřili na keře rododendronů vedle zooparku, nyní už vnikli přímo do areálu. „Snažíme se neustále zvelebovat prostředí, do kterého si návštěvníci chodí odpočinout. Vandalové ale naši práci neocení. Vzniklou škodu budeme vymáhat," uvedla ředitelka zooparku Iveta Rabasová.

Řádění mladistvých výtržníků neuniklo pozornosti pracovníků bezpečnostní agentury, kteří přivolali Policii České republiky. Pobertové byli na místě zadrženi.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru