Podbořansko – Co mohutný pes vyváděl a jak se do studny dostal, nikdo neví. Jisté je, že na hasiče z Podbořan a Žatce nečekal lehký úkol, „drobeček" ve studni vážil dobrých osmdesát kilogramů. Záchranná akce byla navíc ztížena tím, že pes cizím nevěřil a nechtěl se dát.

studna

K nešťastné události došlo včera kolem deváté hodiny ranní v obci Běsno u Kryr. Muže v uniformách povolal na pomoc majitel psa, na místo vyrazili profesionálové z Podbořan a lezecká skupina hasičského záchranného sboru ze Žatce.

Vyděšený pes se bránilstudna1

„Po příjezdu jsme zjistili, že se jedná o kavkazského pasteveckého psa, vážícího asi osmdesát kilo, uvězněného v hloubce 8 až 10 metrů," říká Michal Hrdlička ze žatecké stanice. Ačkoliv hasiči nezasahovali u podobného případu poprvé, tentokrát měli svůj úkol o trochu těžší. „Vystresovaný pes k sobě nechtěl nikoho pustit, na záchranáře vrčel a pouštěl dost velkou hrůzu," vysvětluje Hrdlička.

Do akce se zapojil i majitel

Celou věc vyřešili hasiči šalamounsky. Do studny spustili samotného majitele (po důkladném zajištění), ten nešťastníkovi nasadil košík a poté psa za použití speciální lezecké techniky z hluboké vodní pasti vytáhli. Na suché zemi si ho do své péče převzala dorazivší veterinářka. Záchranná operace tak nakonec trvala asi hodinu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru