Chomutov – Město podpoří terénní sociální práci, díky dotaci může zvýšit na letošní a příští rok počet pracovníků. „Získali jsme podporu pro šest terénních zaměstnanců sociálně právní ochrany dětí a tři kurátory pro děti a mládež. Díky dotaci můžeme už nyní plnit standardy kvality na tomto úseku, které budou v platnosti až od příštího roku," řekl náměstek primátora Martin Klouda.

Domácí násilí, oběti trestných činů a další

Terénní pracovníci budou vyhledávat ohrožené děti domácím násilím nebo oběti trestných činů, zpracovávat individuální plány ochrany dětí, působit na rodiče, aby plnili povinnosti vyplývající z rodičovské zodpovědnosti, věnovat pozornost dětem z rodin sociálně vyloučených a podporovat sociální začlenění rodin.

Kurátoři pro děti a mládež by měli analyzovat situace v oblasti sociálně nepříznivých jevů u dětí a mládeže při záškoláctví, požívání návykových látek, ohrožení závislostí, prostituci, trestné činnosti, přestupcích či útěcích z domova, navrhovat preventivní opatření a zajišťovat návaznou péči dětem i po dosažení zletilosti.

Bez dotace by to nešlo

Město na 9 nových pracovních pozic získalo dotaci ve výši 8,6 milionu korun z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru