Jirkov – Petardy, urvané úchyty, hrubá síla. Nádoby na odpad v Jirkově moc dlouho nevydrží, na vině je samozřejmě člověk. Prazvláštní chování některých lidí stálo město v loňském roce 320 tisíc korun. Tato částka už přesahuje obvyklý rozpočet. „Je třeba si uvědomit, že se zvýšené náklady promítnou v rozpočtu města," říká starosta Radek Štejnar.

kontejner2

Když se odpad nevejde, urve se víko

V čem je problém? Dílem v pohodlnosti, dílem je na vině vandalství. „Lidé, kteří vyhazují rozměrnější odpad a nevejde se jim vhozovými otvory, jednoduše urvou víko zajištěné pojistkou," vysvětluje ředitel společnosti Krušnohorské služby Slavomír Radimec. „Když už někdo má něco tak velkého, co se do kontejneru nevejde, může odpad odvézt do sběrného dvora v našem areálu," dodává ještě ředitel.

Petarda v popelnici nadělá „rotyku"

Co se zmíněného vandalství týká, „oblíbenou zábavou" místní mládeže se během vánočního období stalo házení petard do popelnic a jejich podpalování. „Jen na Silvestra nám tady hořelo šest košů," potvrzuje místostarostka Dana Jurštaková.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru