Chomutov – Letí to, letí. Další generace našich ratolestí dorazila v průběhu tohoto a minulého týdne do základních škol, aby zde předvedla svoji připravenost a způsobilost k absolvování školní docházky. Zápisy probíhaly v Chomutově, Jirkově a Klášterci nad Ohří, v Kadani očekávají budoucí prvňáčky 12. a 13. února.

zápisjirkov

Chomutov hlásí dostatečnou kapacitu

Jako první se v našem regionu uskutečnily zápisy do škol v Chomutově. Rodiče tady přivedli 571 nastávajících školáků, z tohoto počtu je však u 99 z nich navržen odklad. „Zároveň ale předpokládáme, že do školy nastoupí sto šest dětí, které měly odklad vloni. Kapacita chomutovských základních škol je dostatečná," ujišťuje primátor města Jan Mareš. Pomyslná zlatá příčka pak patří škole na Březenecké, k zápisu tady přišlo 104 dětí.

V Klášterci bude náhradní zápis

Na začátku tohoto týdne proběhly zápisy také v Klášterci nad Ohří. Trojici místních základních škol navštívilo 210 dětí. „Pro děti, které se z různých důvodů nemohly v tyto dny dostavit, máme připravený náhradní zápis. Ten se u nás bude konat v úterý, 11. února," říká referentka odboru školství v Klášterci nad Ohří Zdena Poláková.

V Jirkově přišlo méně dětí, než se čekalo

Prozatím posledním městem našeho regionu, kde se tento týden zaplnily školní chodby rodiči a jejich dětmi, je Jirkov. Tady k zápisům přišlo 249 nováčků. Zatím. „Ve dvou případech poslali rodiče omluvenku, že se nemohli z důvodu nemoci dostavit," říká referentka jirkovského odboru školství Eva Reicheltová. „Na každou školu se nedostavil určitý počet dětí z očekávaného množství. Je možné, že si rodiče vybrali jinou školu než v Jirkově, odstěhovali se nebo si neuvědomili, že když vloni mělo dítě odklad školní docházky, tak musí přijít k zápisu znovu. Také se stávají případy, že zapomenou anebo ´mají dost času´. Ze zkušenosti z minulosti víme, že se děti dostavují k zápisu i později, někdy i za měsíc a déle," dodává Reicheltová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru