Chomutov – Chomutovští celníci uzavřeli dlouhodobou sledovací akci, jejím výsledkem je odhalení podvodu s minerálními oleji a únik na dani ve výši nejméně dva miliony korun. Pachateli v případě uznání viny hrozí až osm let arestu.

golias1

Heizöl nebo motorová nafta?

Na případu pracovali odborníci z oddělení Odhalování trestných činů několik dlouhých měsíců. Na základě šetření a operativních informací se zaměřili na muže, který z Německa s pravidelnou přesností dovážel stovky litrů oleje, určeného k topení. Minerální olej načervenalé barvy ukrýval v garáži a následně společně s dalšími osobami distribuoval mezi veřejnost. Jako své odbytiště si vykukové vybrali mostecký region, háček byl ale v tom, že jaksi opomněli, k čemu byla surovina původně určena a olej prodávali jako motorovou naftu.

Naskladnil a dostal klepetagolias2

Definitivní tipec všem zúčastněným „obchodníkům" utnuli celníci na závěr roku. Zasáhli ve chvíli, kdy si prodejci vybavili utajovaný sklad novou zásobou oleje, tentokrát se jednalo o 725 litrů. Akci, s krycím názvem „Goliáš" zakončili prohlídkou dalších prostor a pozemků a zadržením podezřelé osoby.

117 tisíc litrů ve sto jízdách

"V závěrečných součtech zdokumentovali správci spotřební daně na 104 jednotlivých přeprav s tím, že podezřelý od května do prosince dovezl na území naší republiky nejméně 117 tisíc litrů minerálních olejů," vypočítává tiskový mluvčí celníků Jiří Nejedlý. Za daňový únik v hodnotě dvou milionů korun nyní může jít samozvaný „naftový magnát" až na osm let za mříže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru