Chomutov - Máme pro vás dvě zprávy, jednu špatnou a jednu dobrou. Kterou chcete číst dřív? Začneme tou horší, od nového roku se zvednou poplatky za odpady. A teď ta dobrá, Chomutováci nárůst nepocítí a budou platit stále stejnou částku.

„Rozdíl uhradí město"

Čtyři sta padesát šest korun. Přesně tolik se za odpady platilo letos a přesně tolik budeme platit i příští rok. A to i přesto, že náklady na provoz systému shromažďování, sběru, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu rostou. „Rozdíl mezi náklady na odpady a vybranými poplatky uhradí město. V příštím roce to bude o sto korun více, to znamená, že za každého občana zaplatí město 338 korun," řekl primátor města Jan Mareš.

Třiďme, třiďme, třiďme

Šéf města zároveň ale také žádá o pomoc občanů. „S touto výraznou podporou z městského rozpočtu města znovu apelujeme na obyvatele, aby nám pomohli tříděním odpadů a správnou likvidací se snižováním nákladů, což se může promítnout do výše poplatku." doplnil primátor Mareš.

Správné třídění celý systém zlevňuje. Kromě sběrných nádob na papír, plast a sklo je v Chomutově osm kontejnerů na drobný elektroodpad. Větší zařízení, jako jsou televize, počítače, ale i třeba staré gauče nepatří vedle popelnic, ale do sběrného dvora. Kdyby nevznikaly černé skládky v okolí kontejnerů, velmi by se ušetřilo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru