Chomutov – Obyčejná večerní procházka, obyčejné venčení. Obojí se během chvilky proměnilo v nekonečně děsivé okamžiky a boj o život malého psa. Na něj i jeho pána si vyšlápl statný stafordšírský teriér.

V mžiku bylo všechno jinak

K nerovnému boji psa a člověka došlo minulý pátek kolem osmé hodiny večer. Čtyřicetiletý muž z Načetína, toho času přebývajícího u svého otce v chomutovské Seifertově ulici, šel vyvenčit svého psíka. Ve stejnou dobu tady byl na večerní procházce také šestapadesátiletý muž s americkým stafordem, který na svůj protějšek okamžité surově zaútočil.

Došlo i na krev

Majitel napadeného psa pochopitelně okamžitě reagoval, což se stafordovi pramálo líbilo. Když po chvilce přetahování pustil malého soupeře z huby, zakousl se do paže ochránce. Dlouhé vteřiny pak agresivní pes s rukou cloumal, až nakonec začala stříkat krev. Když se napadenému podařilo z jeho sevření vymanit, vyskočil i se svým psem na střechu nejbližšího zaparkovaného vozu, aby se zachránil.

Přivolaní strážníci byli na místě opravdu rychle a zraněnému muži poskytli první pomoc. Následně dorazili také lékaři, kteří dodali další nezbytnou péči.

„Toho psa skoro neznám"

A jak dopadl útočící pes a jeho „možná majitel"? Slovo možná je použito naprosto záměrně, pán se totiž ke zvířeti pomalu ani neznal. Údajně prý není jeho a nyní ho pouze hlídá kamarádovi, který se nachází nějaký čas v cizině. Asi nikoho z vás nepřekvapí, že pes není hlášený, tudíž za něj nikdo neplatí poplatky. Celý případ si posléze převzala Policie České republiky. „Událost se bude řešit jako přestupek proti veřejnému pořádku, nezabezpečením psa porušil muž závaznou vyhlášku města Chomutova o pohybu psů na volném prostranství," řekla policejní mluvčí Marie Pivková

Něco málo o stafordech

Když potřebujete najít něco o tomto plemenu, narazíte všude na jedno a to samé. Americký stafordšírský teriér, i když to možná na první pohled nevypadá, je typický ochranitel a obranář. Většina chovatelů ho v klidu doporučuje jako plemeno vhodné k dětem. Je klidný, mírný a výborný osobní strážce.

Nesuďme psa, na vině je člověk

Všichni se ale jednoznačně shodují, nedůsledná a špatná výchova z něj může udělat psa agresivního a zlého. Přece jen, geny zápasníků v sobě nezapře. U staforda stejně jako u jakéhokoliv jiného plemena platí, jaký pán, takový pes.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru