Chomutov – Věci čtyřiatřiceti dlužníků, kteří odmítali platit pokuty za krádeže, rušení nočního klidu a další přestupky prodá radnice v nedobrovolné dražbě. V nabídce bude přes sto předmětů, výtěžek dražby půjde na uhrazení pokut a dluhů.

„Dražba je účinný krok proti neplatičům"

„Exekuce a dražba jsou posledním a velmi účinným krokem proti notorickým přestupcům a neplatičům," řekl primátor Jan Mareš. Jeho slova potvrzuje fakt, že 97 z letošních 153 exekuovaných dlužníků věci vyplatilo nebo se dohodlo na splátkách, čímž se městu podařilo vymoci od začátku roku 350 tisíc korun. Od roku 2009 už radnice mobiliárními exekucemi vymohla přes 2,1 milionu korun.

Elektroniky, věci do kuchyně, auta

Stejně jako vloni se dražba uskuteční před Vánoci, konkrétně 10. prosince od 16 hodin. Prohlídka dražených věcí začíná o tři hodiny dříve. Mezi věcmi bude tradičně mnoho elektroniky, jako jsou DVD přehrávače, počítače, televize, mobily, dále pak obývací stěna, obrazy a kuchyňské vybavení. Chybět nebudou ale ani auta, počítačové hry nebo ozdobné sklo.

Město nabídne tiskárny

Po skončení prodeje věcí dlužníků začne dobrovolná dražba. Město bude prodávat malé stolní tiskárny, multifunkční tiskárny a velké kopírky. „Jedná se o čtyři roky staré, ale plně funkční stroje, které už město nepotřebuje," řekl ekonom města Jan Mareš. Celkem se bude dražit 108 tiskáren. Seznam dražených věcí s fotografiemi a popisem na www.chomutov-mesto.cz.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru