Chomutov, Teplice – Policisté dopadli pětadvacetiletého zloděje, který v polovině července vykradl v Horní Krupce rekreační chatu. Sebral tam ze skříně peněženku, ve které měl majitel objektu schovaných 160 tisíc korun a 500 euro. Peníze ukryl v lese u Chomutova. Po měsících z nich ale zbyly jen cáry.

„Při výslechu se pachatel přiznal, že část peněz, které v chatě našel, utratil a další desítky tisíc zakopal v lese u Chomutova. Prověrkou výpovědi se jeho tvrzení potvrdilo, v křovinách, které obviněný označil, skutečně policisté našli dva svazky odcizených peněz," uvedl v pondělí Daniel Vítek, mluvčí teplických policistů.

Zloděj bankovky ale do ničeho nezabalil, peníze jen položil pod cihlu, takže peníze jsou po několika měsících, kdy ležely na vlhké hlíně, téměř zničené. „O pomoc jsme požádali archiváře teplického muzea, na jejichž doporučení byly nalezené peníze zmraženy a následně se odborníci pokusí bankovky od sebe oddělit a spočítat. Okradený muž má tak alespoň nějakou šanci, že část peněz dostane zpět," dodal Daniel Vítek.

Výtečník nemá na svědomí jen popsané vloupání. Je dále podezřelý, že v polovině června po překonání dřevěného plotu vnikl v Sobědruhách na soukromý pozemek, odkud vylezl na terasu rodinného domu. Poté rozbil okno, vloupal se dovnitř a odcizil finanční hotovost, platební kartu a zlaté šperky, vše v hodnotě 66 tisíc korun.

O několik dnů později v dopoledních hodinách ve stejné obci využil chvíle, kdy byla poškozená na zahrádce, přelezl plot a otevřeným oknem vnikl do rodinného domu, odkud si odnesl peněženku s necelou tisícovkou.

Muži nyní hrozí pětileté vězení.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru