Chomutov – Byly to nervy, ale dobře to dopadlo. Jeden zápas před koncem baráže naplňují chomutovští hokejisté svůj i náš sen. Dámy a pánové, v následujícím ročníku nastoupí Piráti Chomutov opět mezi hokejovou elitou.

piráti 174

Piráti Chomutov – Slavia Praha 3:2 pp

Říká se, že poslední krok bývá ten nejtěžší. V dnešním utkání proti pražské Slavii se známá pravda potvrdila do puntíku. Utkání nezačalo pro chomutovský výběr nejlépe, krátce po polovině první třetiny zužitkoval početní výhodu dvou hráčů v poli Václav Pletka a poslal tak Pražany do vedení (0:1). Na vyrovnání nečekala vyprodaná SD Aréna dlouho, o pět minut později skóroval po parádní kombinaci modrobílých Marek Hovorka (1:1).

Do vedení se Piráti dostali čtyřiatřicet vteřin po začátku třetí periody, rozdílovou trefu zaznamenal opět Pirát s číslem 25, třicetiletý útočník Marek Hovorka (2:1). Stejně jako Hovorka, dal i Pletka v dnešním duelu dva góly. Ten druhý přišel v jednapadesáté minutě opět v přesilovce pět na tři a vykřesal slávistickou postupovou naději (2:2).

Definitivní tečku za utkáním přinesla čtvrtá minuta prodloužení. O tom, že Piráti budou hrát v příštím ročníku extraligovou soutěž, rozhodl v čase 63:01 bombou z mezikruží Martin Rýgl.

Druhým barážovým postupujícím je po dnešním vítězství v Českých Budějovicích Olomouc, na Slavii zůstal prvoligový „černý petr".

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru