Chomutov – V předposledním kole České fotbalové ligy zavítala do Chomutova pátá Čáslav a přesto, že ani jeden z celků již nemá postupové šance, sliboval duel zajímavou podívanou. Středočeští fotbalisté v posledních pěti utkáních poznali hořkost porážky pouze v jednom případě, daří se ale i Chomutovu. Ze šesti uplynulých duelů odešli naši borci čtyřikrát vítězně a dvakrát s remízou. Chomutov je navíc nejlépe střílejícím celkem, do dnešního dne dokázal svým soupeřům nasázet rovných dvaašedesát gólů.

fotbal76Spousta šancí bez gólu

Zápas začal v poměrně svižném tempu, oba týmy se snažily o útočnou hru. První větší šanci přinesla patnáctá minuta, domácí Strada ale mířil moc vysoko. V pětadvacáté minutě neuspěl ani Aleš Pikl, jeho střelu z dálky vytáhla opora hostů, gólman Radek Antošík na rohový kop. O deset minut později byl na druhé straně v dobré šanci Aleš Melechovský, nakonec ale kvůli podklouznutí nedokázal ani vystřelit. V závěru prvního poločasu měl první gól na své hlavě Eric Kwame Adjei, stejně jako Strada ale mířil nad Antošíkovy tyče.

První trefa v nastavení

Za úvodních pětačtyřicet minut se rozhodčí Tomáš Grimm rozhodl nastavit jednu minutu hracího času, a jak se nakonec ukázalo, z pohledu Čáslavi to byla minuta velmi plodná. Chybička jednoho z domácích hráčů, k míči se dostává Melechovský a nekompromisní střelou do šibenice otevírá skóre zápasu (0:1).

Chomutov otočil zápas za sedm minut

Gól do šatny naštěstí domácí fotbalisty nerozhodil. Čtyři minuty po začátku druhého dějství vybízí Vait s Piklem k vyrovnání Libora Tafata a ten se nic nezdráhá (1:1). O tři minuty později Chomutov dokonce otáčí zápas. Čáslavský obránce Aben „vyrábí" hrubici a domácí se dostávají do přečíslení. První střelu ještě Antošík úspěšně vyráží, Piklovo doklepnutí již ale končí za jeho zády (2:1).

Definitivní klid a jistotu tří bodů přináší osmaosmdesátá minuta. Průnik chomutovského kapitána zastavili Čáslavští pouze za cenu faulu, Grimm ukazuje na pokutový puntík, míč si staví sám „postižený" Pikl a v pohodě pečetí stav posledního domácího zápasu této sezony. FC Chomutov – FK Čáslav 3:1.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru