Chomutov - Piráti doposud posilovali obranné řady, nyní se kádr rozrůstá o prvního ostříleného gólmana. Na aktuální soupisce zatím figuruje pouze Jan Strmeň, k němuž nyní přibývá velmi zajímavé jméno. Z bratislavského Slovanu, kde chytal Kontinentální hokejovou ligu, přichází na sever Čech Miroslav Kopřiva, který v Chomutově podepsal roční smlouvu s roční opcí a bude Pirátům pomáhat v bitvách o návratu mezi tuzemskou elitu, v níž v minulosti dlouhodobě a úspěšně působil.

kopřiva66

Šesté kolo draftu

Momentálně třicetiletý rodák z Kladna prokazoval kvalitu už v juniorském věku, když středočeskému týmu pomohl ke dvěma mistrovským titulům v letech 2003 a 2004. Svými výkony si vysloužil pozornost skautů NHL a v červnu 2003 jej v šestém kole jako 187. v pořadí draftovala Minnesota.

V organizaci Wild strávil Miroslav Kopřiva více než dva roky, ale v nejprestižnější lize světa ani jednou nenastoupil. V průběhu ročníku 2007/2008 zvolil návrat do Evropy a znovu oblékl dres Kladna, odkud se mimo jiné odrazil také do reprezentace. Na několika turnajích Euro Hockey Tour si připsal celkem deset startů v nejcennějším dresu.

Se Slávií dvakrát semifinále

Léto 2010 znamenalo pro brankáře, jenž v juniorském věku vypomáhal Příbrami či Berounu, přesun do české metropole, neboť se dohodl na spolupráci se Slavií Praha. Během tří sezon pomohl „sešívaným" dvakrát do semifinále Česká pojišťovna play-off, přičemž v ročníku 2012/2013 šla Slavia do vyřazovacích bojů ze druhého místa po základní části.

Sedmnáct utkání ve bratislavském Slovanu

Právě toto play-off se Miroslavu Kopřivovi vydařilo nejlépe ze všech, když opanoval statistiku úspěšnosti zákroků (96,51 procent) a odrazil se k angažmá ve druhé nejlepší lize světa. Zkušený gólman se dohodl na angažmá se Slovanem Bratislava. Za tým z hlavního města našich východních sousedů odehrál 17 střetnutí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru